Notranje kletne izolacije proti tekoči vodi in vodi pod pritiskom - od zunaj

Zelo problematična situacija: z notranje strani moramo narediti kletno izolacijo, a voda skozi steno aktivno vdira v stavbo. V takšnem primeru je edina rešitev KÖSTER KD Sistem. Deluje pa takole.
KÖSTER KD 2 Hitro reakcijski prah z roko nanesemo direktno na aktivni vdor vode. Prah zreagira v nekaj sekundah in formira vodonepropustno malto. Ko so aktivni vdori vode zaustavljeni lahko začnemo z aplikacijo tesnilnih slojev: KÖSTER KD 1 Tekočega utrjevalca, KÖSTER KD 2 Hitro reakcijskega prahu in KÖSTER KD 3 Tekočega utrjevalca. Alternativno lahko tukaj izvedemo  tesnilni sistem s Köster NB 1.  
Podlaga, na katero nanašamo tesnilne sisteme, mora biti trdna in zdrava ter ne sme vsebovati elementov, ki bi lahko vplivali na vezljivost. Stare omete je potrebno odstraniti, delitacije očistiti in odstraniti vse nevezane elemente. Pred nanosom KÖSTER KD Sistema podlago rahlo navlažimo. Za površinsko izravnavo in zdelavo zaokrožnic na stikih tla-stena uporabimo KÖSTER Reparaturno malto.   
Preboje zatesnimo s trajnoelastičnim tesnilnim kitom KÖSTER KB-Flex 200 in zamamžemo s hitrovezočo tesnilno malto KÖSTER KB-Fix 5.        
Kot tesnilnni sloj najprej nanesemo KÖSTER KD 1. Na površino ga nanesemo s čopičem. Nato, v še mokro podlago, vtremo KÖSTER KD 2 Hitro reakcijski prah, ki nemudoma formira suh tesnilni sloj. Da tako nastali tenilni sloj utrdimo in okrepimo, nanesemo tretji del sistema, tj. KÖSTER KD 3. Za popolno zatesnitev kletnih prostorov, nanesemo še dve plasti KÖSTER KD 1. Alternativno lahko tukaj izvedemo  tesnilni sistem s Köster NB 1.         
Kadar so stene močno prepojene z vlago in jih je le-ta že načela, je priporočljiv nanos KÖSTER Sanirnih ometov. KÖSTER Sanirni ometi so zasnovani posebej za sanacije zidov z visoko vsebnostjo vlage in soli. KÖSTER Sanirni ometi izsušijo steno in absorbirajo ostanke soli. Ne vsebujejo apna ali gipsa in so paropropustni. Ustvarjajo zdravo in prijetno bivalno atmosfero.     
Preden na steno nanesemo zaključni omet naredimo vezni sloj –obrizg za boljši oprijem. Le-tega naredimo tako, da KÖSTER Sanirnemu ometu dodamo KÖSTER SB Vezno emulzijo in ga točkovno nanesemo na steno-naredimo obrizg. S temo dobimo večjo površino, ki nam zagotovi optimalen oprijem končnega sloja na podlago.     
Na razpolago je več vrst KÖSTER Sanirnega ometa: siv, bel, hiter in lahek. KÖSTER Sanirni omet Beli ponavadi uporabjamo pri starejših stavbah, saj zaradi bele barve ne potrebuje beljenja. KÖSTER Fini omet ustvari zelo gladko površino, priporočen pa je za uporabo tam, kjer morajo biti dosežene določene arhitekturne zahteve. KÖSTER Sanirne omete je mogoče barvati, a le s paropropustnimi barvami, kot sta npr. KÖSTER Silikonska barva bela ali KÖSTER MF1. 

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumetaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America