Izolacija balkonov in teras z bitumenskimi izolacijskimi sistemi

Balkoni in terase so neprestano izpostavljeni dežju, vlagi, vodi, velikim temperaturnim spremembam in drugim vremenskim vplivom. Zato je ključnega pomena, da je tesnilni sistem narejen pravilno, učinkovito in da dobro premošča razpoke.        
Kadar delamo s tekočimi bitumenskimi tesnilnimi premazi moramo na čisto in pravilno pripravljeno podlago najprej nanesti KÖSTER Polysil TG 500. Na stikih tla-stena s sanacijsko malto KÖSTER Tesnilna malta WP, naredimo zaokrožnice. S tem preprečimo, da bi morebitni premiki gradbenih konstrukcij poškodovali nadaljnje sloje.        
Samo tesnjenje (hidroizolacijo) naredimo s KÖSTER KBE Tekočo Folijo – tekočim bitumenskim tesnilnim premazom. Nanesemo jo v dveh slojih. Alternativno lahko uporabimo KÖSTER Deuxan 2K- bitumensko debeloslojno hidroizolacijo. Nanesemo je ravno tako v dveh slojih, skupne debelin 4 - 6 mm. Na stikih tla-stena in na področjih, kjer obstaja bojazen nastanka razpok, v še sveži prvi nanos vgradimo KÖSTER Armirno mrežico.     
Narejeni tesnilni sloj moramo nadalje zaščititi, saj ni UV odporen. Nanj lahko vgradimo estrih, ki tesnilni sloj zaščiti pred mehanskimi poškodbami. Pod estrih damo še dve plasti PE-folije.
Na tako zatesnjeno podlago lahko nadaljujemo s polaganjem keramike ali katerim koli drugim zaključnim slojem.
Ena od možnosti je, da celotno površino premažemo s KÖSTER 21 – dvokomponentni visoko elastični tesnilni premaz bele barve, ki ne vsebuje topil, je UV obstojen in odbija sončne žarke, s tem pa zagotavlja, da zaščitena površina ostaja prijetno hladna.

 

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America