Izolacija rezervoarjev in kanalov v tehničnih napravah za odpadne vode

Betonske in zidane konstrukcije v čistilnih napravah, greznicah, odtočnih jaških ter jaških in kanalih s fekalnimi vodami so neprestano izpostavljene raznim obremenitvam (fizičnim, še bolj pa kemičnim). Obnavljanje in vzdrževanje takšnih objektov vključuje hidroizolacijo, sanacijo in zaščito  betonov, ter istočasno zaščito pred kislinami in obrabo. Za to se uporablja široka paleta izdelkov.

KÖSTER Waterstop uporabljamo za zatesnitev/zaustavitev manjših aktivnih vdorov vode. Hitrovezoča zaporna malta nemudoma reagira z vodo, rahlo nabrekne in nemudoma zaustavi vdor vode.  

V področjih, kjer je slab pretok zraka (npr. kanalizacijski sistemi), se razvije visoka koncentracija žveplovega dioksida, kar vodi do formiranja žveplene kisline na gradbenih elementih. Žveplena kislina je zelo agresivna, še posebej do betona. KÖSTER NB 1 Sivi uporabimo za tesnjenje iz pozitivne ali negativne strani. Kot proti kislinsko zaščito uporabimo
KÖSTER PSM. Alternativno lahko uporabimo tudi na kislino odporne ploščice. Le-te grundiramo in prilepimo na podlago s KÖSTER PSM. Na ta način dosežemo podlago odporno na kisline in obrabo.

Običajni tesnilni sistem za zidane konstrukcije je
KÖSTER NB 1 Sivi. V kolikor imamo aktivne vdore vode nanesemo KÖSTER KD Sistem   

Pri sanacijo betonskih in  zidanih površin, ki so jih močno poškodovale kisline, moramo podlago dobro pripraviti. Očistimo je mehansko, vse dokler ne dobimo zdrave in trdne podlage. Na le-to kot prajmer nanesemo KÖSTER Polysil TG 500. Manjša popravila naredimo s KÖSTER Reparaturno malto NC. Na to, kot prostikislinsko zaščito nanesemo  KÖSTER PSM
.    

Zidane ali betonske jaške moramo prav tako mehansko očistiti, dokler ne dobimo čiste, trdne in zdrave podlage. Popravila in izravnavo naredimo s KÖSTER Malto za jaške in kanale, ki je bila razvita posebej za to področje.
KÖSTER Malta za jaške in kanale ima odlično oprijemljivost na vlažne podlage, je enostavna za uporabo in se hitro suši. Lahko jo nanašamo tudi pri tekoči vodi.

V kanalizacijskem sistemu so zglobi in stiki cevi najpogostejše točke, kjer pride do poškodb in uhajanja. Naknadno tesnjenje je zaradi velikega pritiska vode (iz notranjosti cevi navzven) včasih težko. Za take primere je idealen KÖSTER PUR Gel, ki ga vgrajujemo z injektiranjem. Skupaj z vodo in tlemi tvori elastično vodotesno plast okoli preboja. Na ta način lahko zelo enostavno in hitro zatesnimo stike in poškodbe na ceveh.            

Elastično tesnjenje razpok dosežemo s KÖSTER 2 IN 1.  Izdelek injektiramo v dveh korakih: prvič injektiramo, da zaustavimo prodiranje vode, drugič, da trajno in elastično zatesnimo razpoko. Če imamo opravka z močnim vdorom vode, zaradi hitrejšega reakcijskega časa uporabimo KÖSTER IN 1. Da razpoko trajno zatesnimo, moramo nato v isto razpoko injektirati še elastično PU smolo KÖSTER IN 2.         


Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America