Izolacija predorov pri zaprtem načinu gradnje

Metoda hidroizolacije predorov s KÖSTER-jevimi izdelki temelji na kombinaciji tesnjenja iz negativne (notranje) strani in tekoče komponente, ki premošča razpoke. Vodotesne plasti ne prepuščajo vode, prav tako voda ne more vdreti med plasti, niti se ne more širiti vstran, tako kot pri membranah. Sistem ne potrebuje drenaže. Voda ne odteka v v okoliško zemljo, kar pomeni, da sistem tesnjenja ne vpliva na podzemni nivo podtalnice.    

Sistem je primeren za zaprti način gradnje predorov. Tekočo vodo zaustavimo z injektiranjem KÖSTER IN 1, ter jo nato trajno zatesnimo z elastično PU smolo KÖSTER IN 2.  Namesto zgornjih dveh izdelkov lahko uporabimo tudi KÖSTER 2 IN 1. Manjše vdore vode, ali pa kar cele stene, skozi katere vdira voda, zatesnimo s KÖSTER KD 2 hitrim reakcijskim prahom. Ko je površina tako pripravljena, celotna površina predora pa suha in zdrava, celoten predor zatesnimo s KÖSTER  NB 1 Sivi. S tem je narejena izolacija iz negativne strani. Ko je KÖSTER NB 1 Sivi strjen in suh, nanj nanesemo KÖSTER CRF 1. KÖSTER CRF 1 je ekstremno elastična bitumen/kavčuk masa za vročo vgradnjo. Odlično premošča razpoke, saj ima razteznost do 2000%. Na ta tesnilni sistem nanesemo še eno plast betona. Tako je izolacija v sendviču, med dvema plastema betona.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America