Izolacija glav temeljnih stebrov

1 Reprofiliranje
KÖSTER Reparaturna malta R4
KÖSTER Tesnilna malta
2 Izolacija glav temeljnih stebrov
KÖSTER NB 1 siv
3 Hidroizolacijski sloj
KÖSTER Deuxan 2K
4 Mrežica
KÖSTER Armirna mrežica
5 Zaščitna plast


Poškodbe na obstoječih stavbah so pogosto posledica puščanja temeljnih stebrov. Voda običajno vdre v stavbo pri konstrukcijskih dilatacijah ali pa si utre pot ob armaturi. Izolacija glav temeljnih stebrov mora tako vzdržati težo bremena celotne stavbe, hkrati pa mora biti enostavno spojena z ostalo hidroizolacijo.
Iz glav temeljnih stebrov moramo najprej odstraniti vse ločevalne snovi in materiale, ki niso del nosilne konstrukcije. Nato armaturo zaščitimo pred rjavenjem, površino pa izravnamo in zaščitimo s KÖSTER Reparaturno malto. Pri reprofiliranju ne smemo pozabiti na zaokrožnice na stikih med glavo temeljnega stebra in talno površino. Za zatesnitev glave temeljnega stebra uporabimo KÖSTER NB 1 siv.          
Izolacijo na veznem delu  (na tleh in na prehodu iz talne površine na temeljni steber) naredimo s KÖSTER Deuxan 2K. V še sveži prvi nanos vgradimo KÖSTER Armirno mrežico. Če na tesnilni sloj vgrajujemo betonsko ploščo na hidroizolacijo položimo dve plasti navadne PE-folije, da naredimo drsni sloj.
V vsakem primeru moramo pred kakršnokoli nadaljnjo aplikacijo, tesnilni sloj zaščititi pred mehanskimi poškodbami.           

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America