Antikorozijska zaščita betona

Učinkovito antikorozijsko zaščito betona naredimo s sistemom, ki povezuje dva izdelka: KÖSTER LF-BM in KÖSTER PUR-Bitumen oziroma Köster PS Flex. Nanašamo jih z valjčkom ali čopičem. Sistem je elastičen in premošča razpoke.

Alternative:
- Pri manjših kislinskih obremenitvah in kjer premostitev razpok ni potrebna, lahko zaščito alternativno naredimo samo z dvema nanosoma KÖSTER LF-BM.

- Pri izrednih kislinskih obremenitvah (npr. pod rosiščem kisline), moramo celotno površino premazati z dvema slojema KÖSTER VE. S KÖSTER VE (pred aplikacijo KÖSTER LF-BM) premažemo robove, luknje in vijake,... Sledi nanos KÖSTER LF-BM in nato KÖSTER PUR Bitumna/Köster PS Flex

Pred pričetkom dela moramo najprej pravilno in dobro pripraviti podlago. Le-ta mora biti čista in zdrava ter ne sme vsebovati elementov, ki bi lahko negativno vplivali na oprijem. Takšno podlago najlažje dosežemo z brušenjem ali peskanje.       
Poškodbe betona in razne neravnine saniramo s KÖSTER Reparaturno malto NC, katero nanašamo z gladilko ali strojno. Armaturo je potrebno očistiti. Kot zaščito proti koroziji in hkrati vezno sredstvo uporabimo KÖSTER Z1/Z2.         
Grobe in zelo vpojne podlage pregladimo s KÖSTER NB1 sivi ali KÖSTER NB 1 »hiter«.  
Ko je podlaga pripravljena nadaljujemo z nanosom KÖSTER LF-BM in nato KÖSTER PUR-Bitumna (črna barva)/KÖSTER PS Flex (sive barve). 

 

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

Antikorozijska zaščita betonov  zahteva izkušnje. Vsak primer je potrebno obravnavati individualno, zato vam svetujemo, da se obrnete na naše tehnologe. Z veseljem bodo odgovorili na vaša vprašanja.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America