Samorazlivna izravnalna masa za lesene podlage

1 Prednamaz
KÖSTER VAP I 06
2 Premaz
KÖSTER SL Flex

Pri sanacijah starejših stavb pogosto naletimo na lesene pode. Tu se po navadi pojavi težava, saj so lesena tla problematična za nanos nadaljnjih talnih sistemov in premazov.
KÖSTER SL Flex je izravnalna masa na mineralni osnovi primerna za nanos na najrazličnejše podlage, kot so:
betonska tla,
estrih,
asfalt,
jeklo,
ploščice ali
les.
Izdelek je dovolj elastičen, da prenaša gibanje lesene površine, istočasno pa dovolj trden, da vzdrži lokalne obremenitve, nastale zaradi pohištva ali padcev najrazličnejših predmetov.

Pred nanosom mora biti površina pravilno pripravljena, kar pomeni, da mora biti neprašna in ne sme vsebovati elementov (olje, maščobe, ...), kateri bi lahko negativno vplivali na oprijem. Z lesenih površin, na katere nanašamo KÖSTER SL Flex moramo odstraniti vse sledi voska in sredstev za nego. Če je potrebno se površina speska. Pobarvane predele je potrebno speskati in posesati. Talne plošče morajo biti dobro privite. Odprtine in široke dilatacije med deskami, poškodbe ter udrtinice je potrebno predhodno zatesniti z akrilno tesnilno maso.

Na tako pripravljeno leseno podlago se nanese predpremaz KÖSTER VAP I® 06 Primer in nato KÖSTER SL Flex.
KÖSTER SL Flex zaradi svoje visoke upogibne trdnosti utrdi in stabilizira površino. Posledično se tla pod obremenitvijo manj upogibajo, kar omogoča celo vgradnjo ploščic - polaganje ploščic drugače ne bi bilo mogoče, saj bi le-te zaradi gibanja podlage popokale. 

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America