Gradnja zidanih predorov

Podobno kot injektiramo običajne zidane strukture, lahko injektiramo tudi predore, sezidane iz naravnega kamna ali opeke. Injektirni material se vbrizga pod določenim pritiskom, preko mreže izvrtanih lukenj.  S tem želimo iz zunanje strani zatesniti z vlago prepojene gradbene elemente, z namenom, da bomo lahko kasneje nanesli še hidroizolacijo iz negativne strani.


Posebno pozornost moramo nameniti votlim prostorom za zidom predora.  Tukaj najdemo manjše in večje praznine, ki so lahko bolj ali manj zapolnjene z zrakom ali z vodo nasičenimi materiali, kot npr. zemljo, peskom, gramozom, ruševinami ali mešanicami le-teh. Pogosto je pomembno, da zagotovimo, da ne prihaja do direktnega stika  stene tunela z okoliškimi kamnitimi plastmi.


Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumetnaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America