Tesnjenje rezervoarjev za (pitno) vodo s TPO folijami

Tesnilni sistemi rezervoarjev in zbiralnikov pitne vode morajo svojo vodotesnost ohranjati vrsto let, ter istočasno izpolnjevati vse sanitarne zahteve. KÖSTER TPO Aqua je homogena termoplastična poliolefinska tesnilna membrana, namenjena tesnjenju rezervoarjev in zbiralnikov s pitno vodo. KÖSTER TPO Aqua po KTW smernicah in DVGW, delovni list W 270, izpolnjuje higienske pogoje za okolja s pitno vodo.

Membrane se pritrjuje mehansko, kar pomeni, da priprava podlage ni zahtevna. Paziti je potrebno le, da je podlaga kar se da gladka, brez ostrih robov, udrtin in drugih poškodb, ki bi lahko fizično oz. mehansko poškodovale membrano. Podlaga se izravna in popravi s Köster reparaturno malto – robove odbijemo, zaoblimo, zravnamo, luknje zapolnimo in zravnamo s površino. Kjer se vgrajuje direktno na zemljo, moramo priti do trdne površine in jo še dodatno utrditi z valerjem. Cca. 24h pred vgradnjo Köster TPO Aqua s Köster Reparaturno malto na notranjih kotih (tla/stena in stena/stena) zidanih (beton, zidaki,…) ali drugih mineralnih površinah naredimo zaokrožnice. Za dodatno mehansko zaščito membrane pred vgradnjo Köster TPO Aqua dno rezervoarja zaščitimo z geotekstilom (cca. 500 g/m²).        

Preklope zavarimo z vročim zrakom in s tem ustvarimo homogene in dolgotrajne stike.
Pri varjenju za večje površine uporabimo Leister avtomatski varilec Varimat V2. Za detajle in težko dostopna področja pa uporabimo ročni varilec na vroči zrak Leister avtomatski varilec, Uniroof E 40, s 40 mm šobo.

Detajle kot so zaključki, preboji, žlote so specifika, zahtevajo posebno pozornost in se od gradbišča do gradbišča razlikujejo.

 

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America