Injektiranje v zidane zidove

Vertikalno injektiranje v zidane zidove  je standardna metoda za naknadno hidroizolacijo opečnatih zidov, kjer je izkopavanje neizbedljivo ali neekonomično. Luknje izvrtamo horizontalno na notranji strani gradbenega elementa. V kotih oz. spojih med steno in tlemi ter v kotih med stenami (90°C). Globino vrtine določimo glede na debelino stene in znaša od 50% do 90% debeline. Pri kotnih spojih (tla-stena oz. stena-stena), luknjo izvrtamo pod kotom (npr. 45°) - vrtina mora presekati vsaj en spoj – eno fugo. Položaji vrtin morajo tvoriti horizontalno in vertikalno mrežo, vsaka druga vrsta pa naj bo zamaknjena iz mreže. Premer vrtine je odvisen od premera izbranega pakerja, ki ga vstavimo ročno.

Ko so KÖSTER Superpackerji že v vrtini jih je včasih potrebno dodatno zavarovati z injektirno bariero, kot je npr. KÖSTER Injektirna bariera, s katero preprečimo izgube materiala zaradi nekontroliranega odtekanja. V primerih kadar je potrebno ohraniti prvoten videz stene (npr. zgodovinski oboki), za popravke uporabimo KÖSTER Reparturno malto NC s katero nadomestimo popolno injekcijsko bariero, videza pa bistveno ne spremenimo.

Injektiranje izvedemo s KÖSTER Injektirni gel G4 v več fazah, vse dokler ni stena popolnoma prepojena (za pomoč opazujemo pritisk na barometru injektirne črpalke – ko je le-ta dovolj visok lahko zaključimo z injektiranjem). Zatem luknje zatesnimo s KÖSTER KB-Fix 5. Za dosego dekorativnega videza in  boljšo končno funkcionalnost lahko čez KÖSTER Injektirno bariero nanesemo KÖSTER Sanirni omet.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America