Zunanje kletne izolacije z mrzlo, samolepljivimi izolacijskimi trakovi

Hitro, čisto in enostavno: zunanje kletne izolacije s hladno samolepljivimi KÖSTER  KSK tesnilnimi membranami. Prednost KÖSTER KSK membran je, da se izognemo čakanju zaradi sušena, saj jih enostavno lepimo na podlago; so nemudoma vodotesne, poleg tega pa lahko učinkovito nadzorujemo porabo.    
Na čisto in trdno podlago kot predpremaz nanesemo KÖSTER KBE Tekočo folijo. V kolikor so temperature nižje od -10°C kot predpremaz uporabimo KÖSTER KSK prednamaz SP, kateri ne vsebuje vode. Za zatesnitev prebojev okoli cevi uporabimo kar trak narejen/odrezan od KÖSTER KSK tesnilne membrane.  Le-tega odrežemo v ustreznih dimenzijah in ga nalepimo čez preboj/stik tako, da ga dobro prekrijemo – na vsaki strani vsaj nekaj cm. Pazimo, da robovi niso ostro odrezani (robove lepo zaokrožimo, da ne pride do vihanja robov in posledično do vdora vlage za tesnilni sloj). Na kritični področjih, kot so spoji tla/stena, moramo še posebej paziti, da je podlaga dobro predpripravljena, saj s tem zagotovimo, da ne pride do vdora vode za hidroizolacijski sloj. Za pripravo podlage uporabimo KÖSTER NB1 Sivi, kateremu za večjo elastičnost dodamo KÖSTER  NB1 Flex. Da preprečimo poškodbe elastičnega tesnilnega sistema, moramo na notranjih kotih s sanacijsko malto narediti zaokrožnice.
Na tako pripravljeno podlago lahko začnemo z vgradnjo KÖSTER KSK SY 15 tesnilnih membran. Membrane so že pripravljene za uporabo, tako da jih enostavno nalepimo na podlago. Pri lepljenju pazimo, da ne delamo gub in zračnih mehurčkov. Posamezni trakovi se morajo na zaključkih med seboj prekrivati 10 cm. Stike in zaključke naredimo v skladu z navodili, katera najdemo na embalaži in v tehnični dokumentaciji izdelka. Stike zatesnimo s KÖSTER KBE Tekočo folijo.  V kolikor so temperature nižje od -10°C namesto KÖSTER KSK SY 15 uporabimo KÖSTER KSK AW 15. V tem primeru se prekrivajoči robovi, kotni detajli in stršni žeblji zatesnijo s KÖSTER BS1 Bitumensko maso.
Da se površine, na katere so bili naneseni hidroizolacijski materiali, ne poškodujejo, jih moramo, preden jih zasujemo, zaščititi pred mehanskimi poškodbami. V ta namen uporabimo KÖSTER SD zaščitne in drenažne plošče.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America