Zaščita betonskih površin na mostovih in v okoljih, kjer je velika izpostavljenost vodi

1 Zaščita površine
KÖSTER Iperlan

Hidrofobizacija konstrukcij je pomemben dejavnik pri zaščiti pred poškodbami; posledično podaljšuje njeno življenjsko dobo. Jedke nečistoče in soli vstopajo v konstrukcijo, in se raztopljene v vodi prebijejo v beton. Z onemogočanjem vstopa vode v konstrukcijo, jo lahko zaščitimo pred poškodbami, ki jih povzroči korozija.

KÖSTER Iperlan je visoko učinkovita hidrofobična impregnacija za beton v gradbenih konstrukcijah kot so čela mostov, podporni stebri in tramovi, kakor tudi vsi drugi izpostavljeni gradbeni elementi. Uporablja se za zmanjšanje penetracije betonu škodljivih snovi, kot so kloridi in drugi vodni mediji. Zaradi svoje sestave in aktivnih snovi, material prodre globoko v betonsko strukturo in tako pomaga pri zaščiti armature. KÖSTER Iperlan je impregnacija razreda II s povprečno globino penetracije okoli 2 cm.

Površina mora biti suha, brez ostankov cementnega mleka, olj in maščobe. Svež beton mora biti dozoren, t.j. star najmanj 28 dni, preden nanj lahko nanesemo izdelek. Material lahko nanašamo s KÖSTER Peristaltično električno črpalko, ali drugo primerno opremo za pršenje ali s čopičem.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America