Zunanje kletne izolacije z mineralnimi izolacijskimi sistemi

Mineralni tesnilni sistemi so še posebej močni hidroizolacijski sistemi z odličnim oprijemom na mineralne podlage. Postanejo sestavni del konstrukcije stavbe na kateri so bili uporabljeni. Vlažne podlage nanj nimajo vpliva. Mineralni tesnilni premazi so pastozni in se zaradi svoje barve »zlijejo« z gradbenim elementom katerega tesnimo. So varni in enostavni za uporabo; lahko jih uporabljamo kot toge sisteme ali fleksibilne sisteme, ki premoščajo razpoke.
Na suhe, trdne in zdrave mineralne podlage, na katerih ne sme biti ostankov gipsa, kot predpremaz nanesemo KÖSTER Polysil TG 500. Ta imobilizira v podlagi prisotne soli  ter razsoli podlago, hkrati pa jo utrdi in zmanjša pore.
Pred nanosom prednamaza moramo rešiti stike ob prebojih in stik tla/stena. Preboje nastale zaradi vgradnje kablov in cevi zatesnimo s trajnoplastičnim tesnilnim kitom KÖSTER KB-Flex 200. Večno elastični tesnilni kit nato zaščitimo s hitrovezočo malto KÖSTER KB-Fix 5. Zelo pomembna je pravilna izvedba spoja tla/stena. Le-tega moramo dobro izolirati, saj s tem preprečimo prodor vode za hidroizolacijski sloj. V ta namen uporabimo KÖSTER  NB1 Sivi, kateremu za večjo elastičnost dodamo KÖSTER  NB1 Flex. Da preprečimo poškodbe elastičnega tesnilnega sistema, moramo na stiku tla/stena s sanacijsko malto narediti zaokrožnice. Isto velja za stike okoli prebojev -tudi tu naredimo zaokrožnico. Alternativno lahko uporabimo tudi manšete, ki jih vdelamo v tesnilni premaz.  
Tako je površina pripravljena za nanos tesnilnega sloja. Tesnjenje/hidroizolacijo izvedemo s KÖSTER NB 4000. Premaz vedno nanašamo v dveh slojih. V kolikor želimo doseči še posebej elastičen vodotesen sloj, v prvi nanos vgradimo KÖSTER Superflis.
Da se površine, na katere so bili naneseni hidroizolacijski materiali, ne poškodujejo, jih moramo, preden jih zasujemo, zaščititi pred mehanskimi poškodbami. V ta namen uporabimo KÖSTER SD zaščitne in drenažne plošče.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America