Notranje kletne izolacije temeljne plošče z mineralnimi premazi

Prednost mineralnih tesnilnih sistemov je dobra oprijemljivost materialov na mineralne podlage, na katere se sistem vgrajuje. Ponašajo se tudi z odlično vezljivost med posameznimi izolacijskimi plastmi. Mineralni tesnilni sistemi so zelo obstojni – sistem bo učinkovito tesnil in deloval dokler bo stal objekt v katerega je vgrajen.         
Da bi se izognili dvigu kapilarne vlage po zidu, moramo s KÖSTER NB1 Sivi (kateremu za večjo elastičnost dodamo KÖSTER NB1 Flex) ali KÖSTER NB Elastic (z lastnostjo premoščanja razpok in hkrati ohranjanja vodotesnosti), narediti horizontalno bariero. S tem naredimo horizontalno izolacijo zidov in preprečimo prodor kapilarne vlage v stene.           
Za utrditev podlage kot predpremaz nanesemo KÖSTER Polysil TG 500. Na stiku tla-stena s sanacijsko malto KÖSTER Tesnilna malta WP naredimo zaokrožnice. S tem zagotovimo učinkovitost (in preprečimo poškodbe) nadaljnjih plasti tesnilnega sistema.        
Na tako pripravljeno podlago (tla) nanesemo mineralni tesnilni sistem KÖSTER NB1 Sivi, ki mu za večjo elastičnost dodamo KÖSTER NB1 Flex. V kolikor želimo hitrejšo aplikacijo uporabimo KÖSTER NB1 »Hiter«. Če se soočamo z vdorom tekoče vode in vode pod pritiskom za tesnjenje uporabimo KÖSTER KD Sistem.    
Za zaščito izolacije uporabimo KÖSTER SL Premium.
Alternativno lahko za izolacijo talnih površin uporabimo KÖSTER NB Elastik Sivi ali KÖSTER NB Elastik Beli.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America