Novice

KÖSTER Crisin krema

Podjetje KÖSTER BAUCHEMIE AG je trgu predstavilo pionirski izdelek na področju retroaktivnih horizontalnih barier - pastozno emulzijsko kremo. S tem so še enkrat potrdili svojo trditev, da so pri razvoju tehnologij vodilni na tem področju. Razvoj, patentiran s strani Nemškega patentnega urada, vključuje proizvodnjo kreme na osnovi vodno-oljne emulzije (voda v olju). Torej, izdelek je zasnovan ravno nasprotno kot vse običajne kreme, katere so na osnovi oljno-vodne emulzije (olje v vodi), kar ji daje presenetljive tehnične prednosti. Emulzija je zmes tekočin, ki se sicer med seboj ne mešajo (tj. olje in voda). Zmesi dodani emulgatorji ji zagotavljajo stabilno strukturo, kar dosežejo z optimiziranim proizvodnim procesom. Za hidrofobno kremo, ki omogoča horizontalno bariero sta še posebej pomembni naslednji dve lastnosti: 

 1. Kot sredstvo za injektiranje mora biti emulzija zelo fino deljena, imeti mora dobro sposobnost razlezanja in penetriranja, da lahko prodre tudi v najmanjše kapilare gradbenega materiala.
 2. Emulzija mora imeti odlično obstojnost, da jo lahko skladiščimo dalj časa brez upada kakovosti.
  Nova KÖSTER Crisin krema na osnovi smole/silana na idealen način združuje ti dve lastnosti. Kako se emulzija obnaša na površini je odvisno od tekočine, ki jo obdaja. Ker je KÖSTER Crisin krema vodno-oljna emulzija (emulzija vode-v-olju), je njena površina mastna - lipofilna (privlači maščobo, odbija vodo)
  .

Zahvaljujoč tej lastnosti je voda »porinjena« na površino gradbenega materiala. Poleg tega je sposobnost razlezanja in penetriranja mnogo bolj primerljiva z oljem in posledično mnogo boljša kot pri emulzijah na vodni osnovi. Prav tako se morebitne soli v zidu v mastni-oljni tekočini ne topijo. To pomeni da je krema zelo stabilna v slanem okolju in se ne razgrajuje ob prisotnosti soli, kot je to značilno za oljno-vodne emulzije (emulzije olje-v-vodi).

Zaradi svoje nizke gostote in bistveno nižje površinske napetosti v primerjavi z vodo, lahko KÖSTER Crisin krema prodira v najmanjše kapilarne pore in s tem zajame bistveno večjo površino mineralnega gradbenega materiala. To pa je zelo pomembno za vodo-odbojni učinek kreme.

Effective principle of KÖSTER Crisin Cream

KÖSTER Crisin krema prodre globoko v gradbeni material in zaradi svojega emulzijskega stanja (voda-v-olju) izpodrine vodo iz kapilar.


KÖSTER Crisin krema omogoča uporabo tudi pri gradbenih materialih z visoko vsebnostjo vlage (do 95%). Patentiran postopek je bil uspešno testiran in certificiran v skladu z navodili WTA 4-4-04.
Če povzamemo… Naslednjih šest ključnih lastnosti loči KÖSTER Crisin kremo od ostalih podobnih izdelkov prisotnih na trgu
:

 1. Kot vodno-oljna emulzija KÖSTER Crisin krema prodre globje in bolje prepoji površino.
 2. KÖSTER Crisin krema ne vsebuje topil in jo lahko brez omejitev uporabljamo v notranjih prostorih.
 3. KÖSTER Crisin krema je zelo obstojna. Posledično, za razliko od konvencionalnih krem, ohranja svojo dolgoročno stabilnost tudi v  zelo težkih pogojih (visoka vsebnost soli, idr.).
 4. Hidrofobna krema je primerna za praktično vse mineralne gradbene materiale (beton, klinker, apnenec, idr.), saj alkalnost podlage ni pogoj za njeno aktivacijo. KÖSTER Crisin krema ni alkalna in ne tvori soli ali drugih škodljivih stranskih produktov.
 5. Aktivne snovi v KÖSTER Crisin kremi izpodrinejo vodo iz kapilar. Tako lahko aktivne snovi razvijejo svoj vodo-odbojen učinek v sami strukturi gradbenega materiala in na površini.
 6. KÖSTER Crisin krema je enostavna za uporabo: zaradi pastozne konsistence kreme lahko horizontalno izvrtane izvrtine nadzorovano polnimo z ročno pištolo.

KÖSTER Crisin krema narejena na osnovi smole/silana omogoča trajno obnovo mokrih zidov kot retroaktivna horizontalna bariera, ki jo lahko kombiniramo z drugimi KÖSTER izdelki.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America