Reference - po proizvodih

Slovenija, Ljubljana, Etnografski muzej
Slovenija, Ljubljana, Etnografski muzej


Izvedla se je sanacija Etnografskega muzeja v Ljubljani. Najprej je bilo potrebno odpraviti kapilarno vlago v steni muzeja. Kapilara se je reševala od zunaj, s KÖSTER Crisin 76. V steno se zvrtajo luknje, v katere se vstavijo kapilarne palčke in vogalni nastavki. Nanje se namestijo kartuše s KÖSTER Crisin 76. Ko se nivo  Crisin 76 v stekleničkah stabilizira in je stena nasičena, se stekleničke odstranijo in izvrtline zaprejo s KÖSTER KB-Fix 5.
Na zunanji strani se dela nadaljujejo s čiščenjem podlage, nato se nanese KÖSTER Polysil TG 500. Za lokalna popravila in podnožje stavbe so uporabili KÖSTER tesnilno mapo WP, površino pa so še dodatno zatesnili s KÖSTER NB 1 sivi. Sledil je nanos KÖSTER sanirnega ometa - osnovni brizg, KÖSTER sanirnega ometa beli in KÖSTER silikonske barve.
Na notranji strani stene je bilo najprej potrebno odstraniti star omet in površino dobro očistiti. Sledil je nanos KÖSTER Polysil TG 500. Za lokalna popravila se je uporabila KÖSTER tesnilna malta WP. Nato se je nanesel KÖSTER Fini omet in kot zaključni sloj še KÖSTER silikonska barva.


Izvajalec: Zadruga Živa z.b.o. / Miroslav Celarc s.p. (sanacija kapilare)

Objekt
Slovenija, Ljubljana, Etnografski muzej 
Področja uporabe
Sanacija zidov s sanirnimi ometi
Izdelava horizontalne bariere z vgradnjo Crisin 76 (injektiranje brez pritiska)
Opis
Izvedla se je sanacija Etnografskega muzeja v Ljubljani. Najprej je bilo potrebno odpraviti kapilarno vlago v steni muzeja. Kapilara se je reševala od zunaj, s KÖSTER Crisin 76. V steno se zvrtajo luknje, v katere se vstavijo kapilarne palčke in vogalni nastavki. Nanje se namestijo kartuše s KÖSTER Crisin 76. Ko se nivo Crisin 76 v stekleničkah stabilizira in je stena nasičena, se stekleničke odstranijo in izvrtline zaprejo s KÖSTER KB-Fix 5. Na zunanji strani se dela nadaljujejo s čiščenjem podlage, nato se nanese KÖSTER Polysil TG 500. Za lokalna popravila in podnožje stavbe so uporabili KÖSTER tesnilno mapo WP, površino pa so še dodatno zatesnili s KÖSTER NB 1 sivi. Sledil je nanos KÖSTER sanirnega ometa - osnovni brizg, KÖSTER sanirnega ometa beli in KÖSTER silikonske barve. Na notranji strani stene je bilo najprej potrebno odstraniti star omet in površino dobro očistiti. Sledil je nanos KÖSTER Polysil TG 500. Za lokalna popravila se je uporabila KÖSTER tesnilna malta WP. Nato se je nanesel KÖSTER Fini omet in kot zaključni sloj še KÖSTER silikonska barva. 
Uporabljeni proizvodi
KÖSTER Crisin 76
KÖSTER Crisin Rods
KÖSTER Fini omet
KÖSTER Kapilarne palčke
KÖSTER KB-FIX 5
KÖSTER NB 1 siv
KÖSTER Polysil TG 500
KÖSTER Pripomoček za vgardnjo kapilarnih palčk
KÖSTER Sanirni omet Beli
KÖSTER Sanirni omet-obrizg
KÖSTER Silikonska barva bela
KÖSTER Tesnilna malta WP
KÖSTER Vogalni nastavek
Izvajalec
Zadruga Živa z.b.o. / Miroslav Celarc s.p. (sanacija kapilare) 
Izberi izdelek:

 

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America