Tesnjenje stikov v predorih

Aktivne dilatacije in delovni stiki se, zaradi vpliva vode, pogosto poškodujejo že med samo gradnjo predorov. Zato jih je v nekaterih primerih priporočeno ponovno zatesniti. Spoje je potrebno najprej izravnati in popraviti s KÖSTER Tesnilno malto. Stranice dilatacij morajo biti očiščene in trdne ter brez ostankov olj in maščob. V reže/spoje namestimo PE penast profil in stranice dilatacij premažemo z osnovnim premazom KÖSTER FS Primer 2K. Ko se le-ta posuši s pištolo za kit nanesemo KÖSTER Fugirni kit FS-V ter ga lepo zagladimo.

V primerih, ko takšnih spojev ne moremo popraviti, je pomembno, da preprečimo vdor vode v cev tunela in tako poskrbimo, da prostor ostane suh in funkcionalen. V takšnih primerih priporočamo uporabo KÖSTER Dilatacijskega traku.


Pri delu vedno upoštrevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji. 

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America